• Address: 137 Ελύτη Οδυσσέα,
    133 41 Άνω Λιόσια

  • Call Us: 216 800 8000
    sales@plusoil.com

Επειδή παίρνουμε πολύ σοβαρά τον ρόλο μας ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας σημαντικές πληροφορίες, καθώς ακόμα και όταν το κόστος ενέργειας μπορεί να φανεί υψηλό, το πετρέλαιο θέρμανσης εξακολουθεί να έχει μεγάλη αξία ως κύρια πηγή θέρμανσης.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους!

Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας δεν περιορίζεται μόνο στο πετρέλαιο, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους εκατομμύρια κατοικίες και οικογένειες χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο από φυσικό αέριο ή άλλα μέσα για να διατηρούν την θερμότητα κτλ.

Πριν προχωρήσετε σε επιλογή και σε άλλες πηγές καυσίμων και ελέγξτε τα εξής:

Η μετατροπή σε φυσικό αέριο είναι δαπανηρή

Μια συνολική μετατροπή θέρμανσης φυσικού αερίου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 3.000ευρω (ή περισσότερα με εξοπλισμό υψηλής απόδοσης)!

Το Συμβούλιο Ενέργειας Καταναλωτών προσκαλεί τη μετατροπή ως «ακριβά στοίχημα» και συνιστά στους ιδιοκτήτες ακινήτων να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό πετρελαίου τους για να επιτύχουν τη διατήρηση του και όχι τη μετατροπή.

Η μετατροπή είναι ακριβότερη από την αναβάθμιση, με χαμηλή πιθανότητα σημαντικής εξοικονόμησης.

2. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι οικονομικότερ
Αν επιλέξεις το πετρέλαιο, έχεις δεκάδες επιλογές προμηθευτών, επομένως και περισσότερες προσφορές.

Ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί το πετρέλαιό του από εταιρίες, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης & πρατήρια. Έχει, λοιπόν, μεγαλύτερη γκάμα επιλογών για να αποφασίσει ποια τον συμφέρει και του ταιριάζει. Επιπλέον στην αγορά έχειν αναπτυχθεί συστήματα ελέγχου, τα οποία παρέχουν εγγυήσεις σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα του πετρελαίου που προμηθεύεται ο καταναλωτής.

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι καθαρό και αξιόπιστο

Η καύση πετρελαίου καίει 95% καθαρότερη από ό, τι το 1970 και τα τελευταία προϊόντα εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και βιοκαύσιμα, τα οποία προσφέρουμε, συνεχίζουν να καθιστούν ακόμη πιο καθαρά και πιο πράσινα.

Ο οικιακός εξοπλισμός πετρελαίου θέρμανσης είναι φιλικός προς το περιβάλλον και δεν δημιουργεί σχεδόν καθόλου εκπομπές.

Τα νέα συστήματα θέρμανσης πετρελαίου δεν δημιουργούν αιθάλη, βρωμιά ή οσμές στο σπίτι όταν συντηρούνται σωστά.

Το πετρέλαιο δημιουργεί 140.000 BTUs θερμότητας ανά γαλόνι ενώ ένα ισοδύναμο γαλόνι φυσικού αερίου παράγει 100.000 BTUs.3

Περίπου 40% περισσότερο φυσικό αέριο πρέπει να καεί για να λάβει το ίδιο ισοδύναμο θέρμανσης με το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πιο αποδοτικό στην ενέργεια

Ο εξοπλισμός πετρελαίου είναι κατά 16% πιο αποδοτικός κατά μέσο όρο από τον εξοπλισμό αερίου.

Τα νέα συστήματα διαθέτουν βαθμολογίες ενεργειακής απόδοσης από 83% -94%!

Τα συστήματα θέρμανσης πετρελαίου χρησιμοποιούν σήμερα 25% λιγότερα καύσιμα από ό, τι πριν από 20 χρόνια.

Ο ρυθμός ανάκτησης θερμού ύδατος ενός θερμαντήρα νερού με καύση πετρελαίου είναι διπλάσιος από έναν θερμαντήρα νερού αερίου και τρεις φορές πιο γρήγορα από έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Και, η θερμότητα πετρελαίου παρέχει πιο αποτελεσματική οικιακή ζέστη από το φυσικό αέριο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ασφαλές

Η εισπνοή των καυσαερίων δεν είναι θανατηφόρα – σε αντίθεση με το αέριο, το οποίο είναι γνωστό ως “ο σιωπηλός δολοφόνος” και είναι η κύρια αιτία θανάτου από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι εκρηκτικό και μόνο αναφλέγεται μέσα στο θάλαμο καύσης ενός καυστήρα λαδιού ή κλιβάνου. Επιπλέον, το πετρέλαιο δεν θα καεί σε υγρή κατάσταση.

Οι δυσλειτουργίες του συστήματος παράγουν σαφή προειδοποιητικά σήματα προτού απελευθερώσουν μονοξείδιο του άνθρακα.

Είναι αλήθεια – η καλύτερη επιλογή για ζεστασιά, αξιοπιστία, ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αξία είναι η θερμότητα του πετρελαίου.